top of page
header_geruechte_haendedesinfektion-1920x600.jpg
SPØRSMÅL OM PURELL®
ER DET TRYGT FOR BARNA MINE Å BRUKE PURELL® HÅNDDESINFEKSJON?

Ja, PURELL® Hand Sanitiser er trygt og effektivt for alle. Det er viktig for oss alle å praktisere sunn atferd som håndhygiene, som inkluderer bruk av et alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel, slik som PURELL® Hånddesinfeksjon. Barn under 6 år bør overvåkes når de bruker PURELL®-produkter.

TØRKER PURELL® HÅNDDESINFEKSJON UT FOR HENDENE?

Nei. Det er en feiloppfatning at hyppig bruk av alkoholbaserte hånddesinfeksjonsmidler vil tørke ut hendene på huden din. Sannheten er at formulering er viktig. PURELL® Hand Sanitiser er utviklet for å brukes gjentatte ganger uten å skade huden. Faktisk viser studier at PURELL®Hand Sanitiser er skånsommere for hendene enn såpe og vann fordi den ikke fjerner naturlige lipider fra hendene. 1

1 1. Boyce JM, Kellher, S., Vallande N. Hudirritasjon og tørrhet forbundet med to håndhygieneregimer: håndvask med såpe og vann versus håndantisepsis med en alkoholholdig håndgel. Infect Control Hosp Epidemiol. 21:442-448,2000

HVA GJØR GOJO FOR Å MOTVIRKE MISBRUK VED SVELGING I SINE PURELL® HÅNDDESINFEKSJONSPRODUKTER?

PURELL® Hand Sanitiser inneholder bitre ingredienser med ubehagelig smak som gjør det uønsket å drikke. Vi tilfører den ubehagelige smaken til alle PURELL™-produkter for å motvirke svelging. Etiketter på PURELL® Hand Sanitiser gir instruksjoner som skal følges ved svelging. Instruksjoner på etiketten sier: "Hvis svelging, få medisinsk hjelp eller kontakt et giftkontrollsenter med en gang." I samsvar med beste praksis for alle produkter som brukes rundt barn, overvåk alltid bruk av PURELL® Hand Sanitiser av barn under seks år eller de som kan ha nedsatt dømmekraft. Fordelene med alkoholbaserte hånddesinfeksjonsmidler for å ivareta folkehelsen er godt dokumentert i mange miljøer.

HVA ER DEN AKTIVE INGREDIENSEN I PURELL® ADVANCED INSTANT HAND SANITISER?

Den aktive ingrediensen i PURELL® Advanced Hand Sanitiser er etylalkohol - noen ganger referert til som "moder naturs desinfeksjonsmiddel." Etylalkohol er klassifisert av Food and Drug Administration (FDA) som en aktiv ingrediens i kategori I, noe som betyr at det generelt er anerkjent som trygt og effektivt når det brukes som anvist.

HVA BØR GJØRES HVIS PURELL® HÅNDDESINFEKSJONSMIDDEL ER INNTATT?

Etiketter på alle PURELL®-produkter gir instruksjoner som skal følges ved svelging. Instruksjoner på etiketten sier: "Hvis svelging, få medisinsk hjelp eller kontakt et giftkontrollsenter med en gang."

NÅR ER DET SPESIELT VIKTIG Å HA GOD HÅNDHYGIENE?

Å praktisere god håndhygiene er spesielt viktig:

 • Etter å ha brukt badet

 • Før du spiser eller drikker noe

 • Før og etter håndtering av rå mat, fisk, fjærfe eller egg

 • Etter å ha brukt en offentlig telefon

 • Etter å ha kjørt offentlig transport

 • I skoler og barnehager

 • Etter bleieskift

 • Når man er syk

 • Etter å ha håndhilst

 • Etter nysing eller hosting

 • Etter å ha berørt bankmaskiner, heisknapper eller rulletrapper

NÅR BØR PURELL® ADVANCED HAND SANITISER BRUKES?

Alkoholbaserte hånddesinfeksjonsmidler kan brukes når hendene ikke er synlig tilsmusset. Hvis hendene er synlig tilsmusset, bruk såpe og vann.

HVORFOR INNEHOLDER PURELL® HÅNDDESINFEKSJON ALKOHOL?

Etylalkohol er en av de sikreste og mest effektive antiseptiske ingrediensene. Centers for Disease Control and Prevention anbefaler at allmennheten bruker et alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel når såpe og vann ikke er tilgjengelig.

Laste
thumb (18).jpg

Back To Public Life: Why GOJO? (EN)

thumb (19).jpg

Back To Public Life: What to look for in a hand Sanitiser (EN)

bottom of page